Nabucco| Sala 1

L’òpera en quatre actes Nabucco, explica la lluita dels esclaus jueus en l’antiga Babilònia per aconseguir la llibertat i defensar la seva fe religiosa. L’obra s’estrenà en el Teatro alla Scala de Milà el 9 de març de 1842, i més enllà de quines fossin les veritables intencionalitats del compositor, el fet és que des d’un primer moment el públic establí un paral·lelisme entre la lluita del poble jueu i els sentiments nacionalistes que sorgiren en la península italiana.

Nabucco fou el primer gran èxit del compositor, i marcà l’inici d’un període molt fructífer en el qual Verdi va escriure disset òperes en dotze anys. El cor dels esclaus hebreus Va, pensiero, no sols va esdevenir un símbol per a la Itàlia de l’època i un dels passatges més populars de la història de l’òpera, sinó que encara en l’actualitat és una referència musical per als ideals independentistes de qualsevol societat.

Dimecres, 29 de setembre

20.00h.

COMPRA LA TEVA ENTRADA
2021-09-30T11:38:54+02:00
Go to Top