L’Acadèmia del Cinema Català distingeix el Cinema Catalunya com una de les 13 sales centenàries del país

Coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el 27 d’octubre, l’Acadèmia del Cinema Català retrà aquest dimarts un petit homenatge a totes les sales centenàries que actualment hi ha al nostre país. Un d’aquests reconeixements recaurà en l’històric Cinema Catalunya de Terrassa, fundat el 1916.

Des de fa 20 anys, el cinema del carrer de Sant Pere és una de les poques sales de Catalunya de titularitat municipal, fet que demostra l’aposta de l’Ajuntament de Terrassa per mantenir en funcionament aquest emblemàtic equipament cultural. En aquest sentit, la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, destaca que «al llarg d’aquests 20 anys hem consolidat una oferta cinematogràfica de qualitat i per a
tots els públics, fent una important tasca també pedagògica per apropar el cinema a les noves generacions i aportant un impuls important al sector cinematogràfic de la ciutat».

L’acte de reconeixement se celebrarà aquest dimarts 27 d’octubre a Calella, precisament en un dels equipaments distingits, com és la Sala Mozart. La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, entregarà una placa commemorativa a cadascun dels 13 cinemes catalans amb més de 100 anys d’història. Entre aquests emblemàtics equipaments culturals també hi trobem el Centre Parroquial d’Argentona; el Cinema Bosque, de Barcelona; el Casal de Camprodon; La Calàndria, d’El Masnou; el Teatre Mundial, de La Bisbal: el Foment Mataroní; el
Cinema Catalunya, en aquest cas de Ribes de Freser; el Teatre Cinema Comtal, de Ripoll; el Casino Prado i El Retiro, de Sitges, i els Cinemes Imperial, de Sabadell.

L’Acadèmia del Cinema Català ha realitzat una exhaustiva recerca per indexar totes les sales centenàries que segueixen en actiu i ha elaborat un catàleg en suport digital. Aquest reconeixement de la tasca feta per les sales centenàries d’arreu de Catalunya se suma a les accions dutes a terme en els darrers anys en la línia de la recuperació patrimonial.

La programació del Cinema Catalunya es distingeix per la seva aposta pel cinema d’autor i alternatiu als circuits comercials habituals. L’equipament municipal forma part de la xarxa Europa Cinemas i és membre de la Taula de l’Audiovisual de Terrassa, que aplega els principals agents cinematogràfics i audiovisuals de la ciutat i que va impulsar la candidatura de Terrassa com a Ciutat Creativa de Cinema per part de la Unesco.