Arriben “Les 12h fantàstiques”, una marató amb sis clàssics del gènere

El proper dissabte 26 d’octubre el Cinema Catalunya de Terrassa variarà la seva programació habitual per oferir una marató de dotze hores de cinema fantàstic i de terror. Des de les 12h del migdia fins a la mitjanit es projectaran sis pel·lícules d’aquest gènere cinematogràfic que han marcat a diverses generacions, amb l’objectiu de celebrar una jornada de caire popular i festiu i acostar el cinema municipal a tot tipus de públic. Aquesta serà també una de les activitats de la Segona Setmana del Cinema que se celebrarà a Terrassa del 24 al 30 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i en el marc de la Terrassa City of Film.

Les entrades per “Les 12h fantàstiques” ja estan a la venda al web cinemacatalunya.cat, així com a la taquilla del mateix Cinema Catalunya, ubicat al número 9 del carrer de Sant Pere. L’abonament per a les 6 pel·lícules té un preu de 20 euros, mentre que les entrades per sessions individuals costaran 5€ cadascuna. El públic també podrà gaudir d’una oferta gastronòmica que anirà a càrrec de diversos establiments de la ciutat que col·laboren amb la iniciativa i, durant la jornada, s’aniran succeint algunes sorpreses. A més, entre tots els assistents se sortejaran entrades de cinema, una sessió de tatuatges i invitacions per visitar el Parc Audiovisual de Catalunya.

La marató de cinema arrencarà a les dotze del migdia amb la projecció d’un clàssic del gènere fantàstic: “Gremlins”, un film que combina comèdia i terror, dirigit per Joe Dante, coproduït per Steven Spielberg i que va arribar a les nostres sales el 1984. Després serà el torn d’una de les pel·lícules més terrorífiques de la història del cinema espanyol. Rodada al Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa, dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza, “REC” es va estrenar el novembre del 2007 després d’arrasar en els premis del Festival de Sitges.

Després d’una pausa d’uns 40 minuts per dinar, el públic tindrà una cita amb un dels personatges més terrorífics de tots els temps. Les afilades urpes del pervers Freddy Krueger atraparan a tots aquells que es quedin adormits dins la “Nightmare on Elm Street”, una pel·lícula també del 1984 dirigida per Wes Craven i en la que va debutar un jove i prometedor actor anomenat Johnny Depp.

Per tal d’incentivar la participació del públic, una de les pel·lícules de la jornada ha estat triada pels propis espectadors, a través d’un sistema de votació popular que s’ha mantingut obert fins el diumenge 13 d’octubre. Els tres títols proposats per a aquesta sessió eren: “La matanza de Texas” (Tobe Hooper, 1974), “Terminator” (James Cameron, 1984) o “Abierto hasta el amanecer” (Robert Rodríguez, 1996), havent estat aquesta última l’escollida per un 42,8% dels participants. 

Al voltant de dos quarts de vuit del vespre, el pallasso Pennywise posarà la pell de gallina a més d’un espectador. Aquest ésser diabòlic protagonitza la pel·lícula “IT”, una adaptació de la novel·la de Stephen King, dirigida per Andy Muschietti i estrenada el 2017. I després de sopar, l’última pel·lícula d’aquesta marató de 12 hores de cinema fantàstic serà “Mad Max: Fury Road”. Es tracta també d’un film estrenat recentment, el 2015, protagonitzat per Charlize Theron i Tom Hardy, i dirigit per George Miller.

Aquesta jornada de cinema fantàstic i de terror és una iniciativa dels terrassencs Jaume Farré i Marc Girona, que van plantejar la idea al Cinema Catalunya amb l’objectiu de rememorar “Les 17 hores de cinema”, una activitat que s’havia dut a terme a Terrassa entre el 1975 i el 1984. Aleshores, prop de 1.500 espectadors omplien les sales dels diversos cinemes del centre de la ciutat per assistir a una marató de pel·lícules que arrencava un dissabte a la tarda i finalitzava l’endemà, diumenge, al migdia. En aquests cicles, organitzats pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, s’hi havien programat sessions de diferents gèneres cinematogràfics, com comèdia, terror, western, musical o dibuixos animats. Ara, quatre dècades després, el Cinema Catalunya proposa recuperar una iniciativa similar a través de la primera edició de “Les 12h fantàstiques”.


Horaris de la programació de “Les 12h fantàstiques”:
12.00 – “GREMLINS”
14.00 – “REC”
15.20 – Descans per dinar
16.00 – “NIGHTMARE ON ELM STREET”
17.40 – “FROM DUSK TILL DAWN” *(escollit per votació popular)
19.40 – “IT”
22.00 – Descans de 40 minuts per sopar
22.40 – “MAD MAX: FURY ROAD”