Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.
Dimarts, 21 de març,  a les 18:30
Continuen les activitats organitzades en el marc de la campanya del 8 de març, per això el Servei de Polítiques de Gènere us convidem a una sessió molt especial del Cinefòrum per la Igualtat, que girarà al voltant de diverses temàtiques com són la lluita feminista, els concursos de bellesa (la pressió estètica, la cosificació de les dones), el racisme, el qüestionament de l’ideal de bellesa occidental, el patriarcat i el sexisme.
 
La pel·lícula és una comèdia basada en fets reals titulada Rompiendo las normas, dirigida per Philippa Lowthorpe.
 
Sinopsi: L’any 1970, el certamen de Miss Món se celebra a Londres presentat per Bob Hope, llegenda de la comèdia nord-americana. L’esdeveniment és el programa de televisió més vist al planeta, amb més de 100 milions d’espectadors. En ple directe el recent creat “Moviment d’Alliberament de Dones” envaeix l’escenari i interromp la retransmissió afirmant que els concursos de bellesa degraden les dones. Així, de la nit al dia, el Moviment es fa famós… En reprendre’s el programa, l’elecció de la guanyadora provoca un nou gran enrenou: no és la favorita sueca, sinó Miss Grenada, la primera dona negra a ser coronada Miss Món. En qüestió d’hores, una audiència global va ser testimoni de l’expulsió del patriarcat de l’escenari i del naixement del nou ideal de bellesa occidental.
 
A continuació, tindrà lloc un col·loqui dinamitzat per Ana Polo Gutiérrez, periodista i humorista que ha treballat a diversos programes de televisió i ràdio. També va ser col·laboradora del late show ‘No te metas en política’. Actualment la podeu seguir al podcast OYE POLO de Radio Primavera Sound i a Feministic de Fibracat TV. També als monòlegs amb els que recorre la geografia catalana.