La valquíria

Diumenge, 28 d’octubre. 18.00 hores.
En directe i via satèl·lit des de la Royal Opera House de Londres.

Òpera en tres actes.
Durada: 290 minuts amb dos intermedis.
Música i llibret: Richard Wagner.
Direcció escènica: Keith Warner.
Direcció musical: Antonio Pappano.
Cors i orquestra de la Royal Opera House.

Siegmund: Stuart Skelton.
Sieglinde: Emily Magee.
Wotan: John Lundgren.
Brünnhilde: Nina Stemme.
Fricka: Sarah Connolly.

La valquíria és la segona òpera de la tetralogia L’anell del Nibelung. Un cicle que Richard Wagner va compondre al llarg de 26 anys, des de 1848 a 1874. La valquíria s’estrenà el 26 de juny de 1870 a Múnic i està dedicada a Lluís II de Baviera. L’òpera entra en el món de les dobles identitats, de les relacions familiars amagades o desconegudes, de la lluita pel poder, i dels conflictes morals dels seus protagonistes; que no són més que una metàfora de nosaltres i la nostra societat.

Emprant diferents fonts i llegendes mitològiques nòrdiques i centreeuropees, l’òpera comença amb l’encontre de Siegmund i Sieglinde, quan aquest busca refugi en la casa del guerrer Hunding, desconeixent que el guerrer era un dels seus perseguidors, que Sieglinde és la seva germana bessona i que, alhora, els dos són fills de Wotan.

Adulteri i incest marcaran l’inici d’una història, que tindrà com a protagonista a Brünnhilde. Una valquíria, també filla de Wotan, que rep l’encàrrec del seu pare de matar a Siegmund, però que finalment el desobeeix. Com a conseqüència, Brünnhilde serà desposseïda de la seva immortalitat, i col·locada sobre una roca en un estat de son profund, protegida per una flama. Sieglinde, embarassada de Siegmund, donarà llum a Siegfried.

PROGRAMA DE MÀ
LLISTA SPOTIFY
COMPRA LA TEVA ENTRADA
2018-10-04T11:48:07+00:00