El llac dels cignes

Dimarts, 12 de juny. 20:15 hores.
En directe i via satèl·lit des de la Royal Opera House de Londres.

Ballet en tres actes.
Durada: 180 minuts amb dos intermedis.
Música: Piotr Ilitx Txaikovski.
Direcció musical: Koen Kessels.
Dissenys: John Mcfarlane.
Coreografia: Marius Petipa i Lev Ivanov.
Coreografia adicional: Liam Scarlett i Frederick Ashton
Orquestra de la Royal Opera House.

Odette / Odile: Marianela Núñez.
Prince Siegfried: Vadim Muntagirov.

Nova producció d’un dels grans ballets clàssics, amb coreografia addicional de Liam Scarlett i escenografia de John MacFarlane. El llac dels cignes fou la primera partitura per a ballet de Txaikovski, estrenada el 1877 amb no molt bona acollida. No fou fins a la producció de Marius Petipa i Lev Ivanov de 1895 que aquesta obra esdevingué una de les més populars de la història de la dansa.

Txaikovski va compondre tres ballets que formen part del repertori habitual en els teatres i escenaris de tot el món. El primer fou El llac dels cignes. El seguiren La bella dorment -1890- i El trencanous -1892-.

La història romàntica d’amor impossible que planteja el ballet tindria les seves fonts en la mitologia nòrdica i eslava, que relaciona el destí amb forces misterioses de la natura. Un argument que Txaikovski va dotar, musicalment, d’un profund sentiment nostàlgic on alguns hi han volgut veure reflectida la seva pròpia experiència i la incapacitat d’assolir allò que un desitja.

Entrades anticipades a la venda a taquilla fins el diumenge, 10 de juny, i mitjançant la web, fins el dilluns,11.

PROGRAMA DE MÀ
LLISTA SPOTIFY
COMPRA LA TEVA ENTRADA