Tosca

Dimecres, 7 de febrer. 20:15 hores.
En directe i via satèl·lit des de la Royal Opera House de Londres.

Òpera en tres actes.
Durada: 180 minuts amb dos intermedis.
Música: Giacomo Puccini.
Llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica.
Direcció musical: Dan Ettinger.
Direcció escènica: Jonathan Kent.
Orquestra i cor de la Royal Opera House.

Floria Tosca: Adrianne Pieczonka.
Mario Cavaradossi: Joseph Calleja.
Baró Scarpia: Gerald Finley.
Spoletta: Aled Hall.
Cesare Angelotti: Simon Shibambu.
Sacristà: Jeremy White.
Sciarrone: Jihoon Kim.

Tosca és sens dubte una de les grans òperes de Giacomo Puccini. Un drama ambientat enmig de la invasió napoleònica d’Itàlia –en concret durant la batalla de Marengo-, basat en l’obra La Tosca, de Victorien Sardou. L’òpera de Puccini s’estrenà el 14 de gener de 1900 al Teatre Constanzi de Roma, i se situa entre La bohème i Madama Butterfly.

Malgrat el complex procés de creació de Tosca, en el qual hi participaren en un primer moment el compositor Alberto Franchetti i, fins i tot, Giuseppe Verdi, la seva estrena fou tot un èxit. Des de llavors, Tosca ha esdevingut la cinquena òpera més representada de la història, rere una altra obra de Puccini; La bohème.

Puccini va compondre una partitura que reflecteix la tensió, l’amor i el desig dels seus protagonistes, amb àries com Recondita armonia, Vissi d’arte o E lucevan le stelle. Una escriptura musical que reflecteix molt bé la tragèdia que culmina en el tercer acte. La cantant Floria Tosca, el pintor Mario Cavaradossi i el baró Scarpia -el cap de la policia i un dels personatges més malvats de la història de l’òpera- conformen el nucli central d’una història que té un rerefons històric i polític, i que es mou entre l’amor pur de Tosca i Cavaradossi i l’exercici del poder despòtic, a tots nivells, de Scarpia.

Amb les veus d’Adrianne Pieckzonka, Joseph Calleja i Gerald Finley, no dubtin que ens espera una gran nit d’òpera.

Entrades anticipades a la venda fins el diumenge, 4 de febrer a taquilles, i fins el dimarts 6, a la web.

PROGRAMA DE MÀ
LLISTA SPOTIFY
COMPRA LA TEVA ENTRADA